5WD

                                                                   Helowa wij zijn Coverband Five Wheel Drive!

 

Met een groot repertoire en een brok ervaring als fundament, zorgen wij bij elke gelegenheid voor de juiste sfeer en muziek. Five Wheel Drive bestaat uit zowel geschoolde muzikanten als multi-talenten, die muziek als passie delen. Het is dan ook geen toeval dat ieder bandlid meerdere instrumenten bespeelt. Ook tijdens een optreden wordt er van instrument gewisseld, waardoor optredens van 5wd afwisselend zijn en blijven boeien.

Een band in je woonkamer of tuin maakt van je feest een onvergetelijk feest! Ook op (bruilofts)feesten geeft deze band dát extra sfeertje waar iedereen het naderhand nog over heeft! Bedrijfsfeesten, seen it, done it. Five Wheel Drive is namelijk maatwerk. Niet alleen muzikaal, maar ook qua formaat. Van huiskamer tot grote podia! Five Wheel Drive speelt op een geluidsniveau passend bij iedere gelegenheid.

XS: ‘ Akoestisch’ optreden voor huiskamer, tuinfeest of receptie

XL: Spetterend optreden voor (Bedrijfs)feest of bruiloft.

De leden van de band stellen zich kort voor:

Susanne: lead & backing vocals

Susanne werd op jonge leeftijd aangenomen bij het Nederlands Musical Ensemble en stroomde vervolgens door naar de Dutch Academy of Performing Arts. Ze heeft in deze vijf jaar een prachtig CV opgebouwd. Ze was onder andere te zien als danseres tijdens het spektakel Equilibrio, ze zong in het ensemble van The Lost and Found Orchestra in Carré, voor de koningin onder leiding van Guido’s Orchestra, van de VARA ‘Lieve Paul’ en ‘Beau en Marc-Marie’, het ijsgala-van Wentink Events en ze zong de backing vocals voor Mary Poppins in. Haar grote passie is het schrijven en maken van muziek met andere muzikanten. In de band ‘Five Wheel Drive’ zit ze daarom ook helemaal op haar plek.

 

 

 

Reinier: lead & backing vocals, gitaar, piano

 

Met een conservatorium achtergrond, een voorliefde voor jazz en een dijk aan ervaring en dito zangstem is Reiner dé gitarist van 5WD. Reinier heeft veel affiniteit met het Franse en heeft in een franse formatie gespeeld. Maar ook fado, jazz, fusion, soul en hij kan leunen op een geschiedenis in een musicalorkest. Speelt naast 14 verschillende gitaren ook piano. Houdt van pure muziek en heeft een voorkeur voor akoestische uitvoeringen: “past helemaal bij deze tijd” vindt Reinier. Grootse muzikale ontdekking van de laatste tijd: Ben L’Oncle Soul!

 

Martijn: drums, percussie, cajon, backing vocals

Met meer dan 20 jaar ervaring in ontelbare bands, samenstellingen en genres is Martijn samen met Ivo op de bass wat je noemt de motor van deze 5WD. Een echte slagwerker van lichte percussie tot aan het grote werk van knoerthard tot aan fluisterend stil. Martijn is een allrounder of het nou jazz, soul, funk of rock is, als hij maar kan spelen. Daardoor ook regelmatig te spotten als invaller bij andere formaties. Grootste verbazing: “Waarom vraag je een drummer om de toonsoort???”

 

Ivo: bas, lead & backing vocals, gitaar

Op de basgitaar is hij thuis in verschillende muziekstijlen en hij speelt dan ook alles. Verschillende bands heeft hij ondersteund door zijn bas- en zangspel. Hij vormt met Martijn de groovende ritme-tandem van de band. Ivo heeft gelukkig ook de contrabas ontdekt, maar zijn oorspronkelijke plan om minder te gaan sjouwen, is daardoor niet helemaal gelukt. Allergie: 5- en 6-snarige bassen. Motto: “It isn’t the gear, it’s the fingers”

 

Michael: piano, keyboards, gitaar

Al op jonge leeftijd keek en luisterde hij aandachtig naar TopPop en Countdown, en al snel bleek dat ie muziek in de vingers had zitten. Van zijn krantenwijk kocht ie zijn eerste keyboard en op autodidactische wijze leerde hij gaandeweg de kneepjes van zowel piano als gitaar. Waar enthousiasme al niet toe kan leiden… Speelt sinds jonge leeftijd in verschillende coverbands, van salsa tot pop, van jazz tot rock. Is verslaafd aan zo’n beetje alles wat muziek ademt.